Komitéleder vil ta hemmelige møter opp med ministeren

Åpenhet. Karin Andersen (SV) synes andelen kommuner med hemmelige budsjettmøter er høy.
Karin Andersen (SV), leder av Stortingets kommunal- og forvaltningskomité. Foto: Marius Nyheim Kristoffersen/SV

– Det skal være offentlighet. Budsjettprosesser skal være åpne, slik at det er mulig å ettergå hva som er gjort. Det at 27 av 100 kommuner har hemmelige møter, høres mye ut, sier Karin Andersen, leder av Stortingets kommunal- og forvaltningskomité.

Kommunal Rapport kan dokumentere at 27 av 100 undersøkte kommuner har avholdt møter der administrasjon og politikere har møttes for å kna budsjettet uten offentlig innkalling, saksliste og protokoll, slik kommuneloven krever. Tallet inkluderer også to kommuner der ordføreren har innkalt samtlige partier til budsjettdiskusjon utenom møteplanen. 

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.