Administrasjonen av fylkesveiene: – Har gått fra helt umulig til krevende

Administrasjon. Samferdselsdepartementet legger inn 1,2 milliarder kroner mer til fylkenes administrering av fylkesveiene. Dette skal dempe krisestemningen i fylkene.
Fra krise til krevende: Områdedirektør Interessepolitikk i KS, Helge Eide, konkluderer at de økte rammene fylkene får for å administrere fylkesvegene er helt nødvendig. Foto: Magnus Knutsen Bjørke

– Dette er en veldig forbedring av det som lå i statsbudsjettet, men jeg minner om at det som lå der var helt uakseptabelt. Denne forbedringen kom sent, men bedre sent enn aldri, sier områdedirektør Interessepolitikk Helge Eide i KS.

På nyåret skal fylkene realisere regionreformen, og de skal blant annet overta administrasjonen av fylkesveiene fra Statens vegvesen. Dette er reformens største oppgave, og ifølge Statens vegvesen omfatter den 1.850 årsverk. Fylkene har konstatert at økonomien i denne overføringen har vært uavklart, men i dag, 8. november, kom samferdselsdepartementet med et tilleggsnummer til statsbudsjettet for 2020.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.