Salutis trekker sin HMS-rapport med umiddelbar virkning

Administrasjon. En HMS-rapport rettet kraftig kritikk mot kommunens behandling av varsleren. Fire måneder etter at rapporten ble ferdigstilt annulleres den av daglig leder i HMS-bedriften. Varslerens advokat ser konturene av et spill.
Dramatisk: På rådhuset Eidskog er rådmann Trond Stenhaug fornøyd med at HMS-rapporten som kritiserte kommunen nå er annullert. Foto: Magnus Knutsen Bjørke

– Vi vurderer rapportens innhold til å være svært subjektiv og konstaterer at vanlige saksbehandlingsprinsipper for denne type undersøkelser ikke er fulgt, herunder kontradiksjonsprinsippet. Salutis HMS trekker derfor rapporten i sin helhet tilbake med umiddelbar virkning.

Det skriver daglig leder og styreleder i Salutis HMS, Trond Grønvold, i en e-post til rådmannen og ordføreren i Eidskog. I en HMS-rapport fra slutten av mai i år rettes kraftig kritikk mot kommunen for måten varsleren har blitt behandlet på, og det konkluderes med at kommunen har brutt arbeidsmiljøloven. Rapporten har vært gjeldende i fire måneder, men to dager etter at Kommunal Rapport omtalte rapporten ble den annullert. Salutis-lederen viser til at ingen andre i Salutis HMS enn forfatter av rapporten var kjent med innholdet før den ble omtalt i Kommunal Rapport. 

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!