HMS-rådgiveren har sagt opp - etter oppfordring fra sin sjef

Administrasjon. HMS-rapporten som kritiserte Eidskog kommune ble annullert av daglig leder i Salutis HMS. Rådgiveren som skrev rapporten har nå sagt opp sin stilling.
Fikk konsekvenser: På rådhuset i Eidskog kommune er rådmannen fornøyd med at HMS-rapporten som retter kritikk mot kommunens oppfølging av varsleren er annullert. Nå har rådgiveren som skrev rapporten sagt opp sin stilling. Foto: Magnus Knutsen Bjørke

– Jeg gjorde en feil, og jeg velger å ta konsekvensen av dette, sier HMS-rådgiver i Salutis HMS, Kristin Haugen.

På oppdrag av NAV gjennomførte hun en arbeidsplass- og funksjonsvurdering av varsleren Bentes grad av arbeidsevne og hva som skulle til for å få henne tilbake i arbeid. I sin rapport konkluderte hun med at kommunens oppfølging av varsleren er lovstridig og at varsleren kunne befinne seg i livsfare. I forrige uke trakk daglig leder i Salutis HMS rapporten tilbake med umiddelbar virkning, noen dager senere valgte HMS-rådgiveren å si på sin stilling.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.