Paraplyorganisasjon skal styrke lokal råderett

Administrasjon. Naturressurskommunene er nå etablert for å styrke det lokale selvstyret og den lokal råderetten i saker der naturressurser brukes og gir grunnlag for verdiskaping. 
Fra det første møtet i Naturressurskommunene, fra venstre: Sigmund Lier (nestleder NPK), Hanne Alstrup Velure (leder USS), Torfinn Opheim (leder LVK), Geir Waage (leder Industrikommunene) Foto: Naturressurskommunene

Det er de fire organisasjonene Landssamanslutninga av Vasskraftkommunar (LVK), Utmarkskommunenes Sammenslutning (USS), Industrikommunene og Nettverk av petroleumskommuner (NPK) som nå har dannet paraplyorganisasjonen Naturressurskommunene. Til sammen har de fire organisasjonene 203 medlemskommuner.

Et interimsstyre er opprettet med ledere og nestledere fra hver av de fire medlemsorganisasjonene. Den nye organisasjonen ønsker å sikre kommunen en andel av den lokale naturressursbaserte verdiskapningen og forsvare kommunens rolle som planmyndighet.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!