Mellomlederne i Kongsvinger får kritikk av kontrollutvalget

Administrasjon. Kontrollutvalget i Kongsvinger har undersøkt lederopprøret mot tidligere rådmann og kommunalsjef. Sentrale aktører får kritikk.
Kontrollutvalgsleder Øystein Østgaard (H) i Kongsvinger retter kritikk mot hvordan de 27 mellomlederne gikk fram med sitt opprør mot tidligere rådmann og kommunalsjef i kommunen. Foto: Thomas Frigård

– Vi har fattet vedtak i saken, og i vedtaket ligger det en kritikk mot den måten mellomlederne og fagorganisasjonene valgte å gå fram på, sier lederen av kontrollutvalget, Øystein Østgaard (H).

På vegne av 27 mellomledere leverte Skolelederforbundet og Akademikerforbundet rett før påske et brev til ordføreren og kommunestyret. I brevet krevde de at rådmannen og kommunalsjefen umiddelbart måtte fjernes fra sine stillinger på grunn av trakasserende og fryktbasert lederstil. Begge lederne inngikk deretter sluttpakker med kommunen.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.