Det blir stadig flere eldre i Norge samtidig som fruktbarheten synker. 1. januar i år var den største ettårige aldersgruppen i Norge de som var 49 år – og altså var født i 1969, viser tall fra SSB. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com
Det blir stadig flere eldre i Norge samtidig som fruktbarheten synker. 1. januar i år var den største ettårige aldersgruppen i Norge de som var 49 år – og altså var født i 1969, viser tall fra SSB. Illustrasjonsfoto: Colourbox.comcolourbox.com
Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

Stadig flere over 100 år

Gjennomsnittsalderen i Norge øker og øker. Her kan sjekke oversikten over hvor mange i din kommune som er 100 år eller eldre.

«Gjennomsnittsalderen i Norge har økt hvert eneste år vi har tall for. Første januar 2019 var befolkningen i gjennomsnitt 40,3 år gammel», skriver Statistisk sentralbyrå (SSB) i en analyse av befolkningsutviklingen i Norge. De siste årene har denne utviklingen også gått raskere, «i løpet av 2018 økte snittalderen med 0,23 år. En så rask årlig aldring har vi ikke sett før», skriver SSB.

Samtidig som befolkningen eldes kan vi også regne med å bli eldre enn tidligere generasjoner. Forventet levealder for gutter som blir født nå er 81 år, mens den for jenter er 84,5 år.