Guri Ulltveit-Moe sier hun er glad for at ansatte sa i fra om det som kan være en korrupsjonssak i kommunen. Foto: Thor Børresen, Lillesands-Posten
Guri Ulltveit-Moe sier hun er glad for at ansatte sa i fra om det som kan være en korrupsjonssak i kommunen. Foto: Thor Børresen, Lillesands-Posten
Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

Anmeldte ansatt for korrupsjon

Lillesand-rådmann Guri Ulltveit-Moe har anmeldt en saksbehandler i kommunen for korrupsjon.

Saksbehandleren og tre andre personer er siktet etter korrupsjonsbestemmelsene i straffeloven, bekrefter politiadvokat Hans Olav Røyr overfor lokalmediene. Alle fire er avhørt, men nekter straffskyld.

De fire er mistenkt for korrupsjon ved henholdsvis å ha mottatt eller gitt en «utilbørlig fordel». For grov korrupsjon, som korrupsjon utøvd av offentlig tjenestemann gjerne blir betraktet som, er strafferammen fengsel i inntil ti år.

Rådmann Ulltveit-Moe opplyser til Kommunal Rapport at hun etter tips og informasjon fra kilder internt i kommunen gjorde en faktaundersøkelse som ga grunn til mistanke. Hun innhentet også juridiske råd før hun gikk til anmeldelse av forholdet.

– Det er alltid kjedelig og leit å skulle anmelde en ansatt, men jeg mente det var riktig basert på de juridiske rådene jeg fikk, sier hun.

Undersøker internkontrollen

Ulltveit-Moe vil ikke fortelle hvilket fagfelt saksbehandleren jobber på, men bekrefter at det er plan- og byggesak eller innkjøp. I kjølvannet av anmeldelsen har hun bedt fem firmaer om å gi tilbud på en undersøkelse av kommunenes rutiner, praksis, internkontroll og kultur for å melde avvik på nettopp disse områdene.

Rådmannen har også opprettet personalsak mot saksbehandleren, som nå er i permisjon.

Saksbehandlerens advokat, Knut Henning Larsen i Sørlandsadvokatetene, sier til Agderposten at hans klient har avgitt en detaljert politiforklaring og forventer at saken blir henlagt innen kort tid.