Ordfører  Jan Kristensen (H) i Lyngdal sier at de vil klage på politireformen. Foto: Magnus Knutsen Bjørke
Ordfører Jan Kristensen (H) i Lyngdal sier at de vil klage på politireformen. Foto: Magnus Knutsen BjørkeMagnus Knutsen Bjørke
Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

Minst 22 kommuner vil klage på politireformen

Minst 22 kommuner vil klage på resultatet av den nye politireformen.

Nationen har spurt 143 ordførere landet over hva de synes om den nye politireformen som ble rullet ut i fjor. 22 svarer at de vil klage den inn til justisdepartementet og 55 mener saken må opp igjen i Stortinget. En av dem som er forberedt på å klage er ordfører i Kvinesdal, Per Sverre Kvinlaug (KrF).

– Vi kjenner oss langt fra trygge på at dette vil bli en løsning som vil føre til blant annet økt sikkerhet og beredskap for Kvinesdal sine innbyggere, sier han. Også ordfører i Lyngdal, Jan Kristensen (H), sier at de vil klage. Ordfører i Lier, Gunn Cecilie Ringdal (H), er derimot godt fornøyd med den nye reformen. 

– Det har vært en god medvirkningsprosess der politimesteren har lyttet og tatt imot innspill. Lokal medvirkning har vært sterkt vektlagt, sier hun.

Da arbeidsgruppene i politidistriktene la fram sine første forslag i høst, kuttet de så kraftig at de havnet langt under minimumsgrensen på 210 tjenestesteder som Stortinget hadde satt. Vidar Aasvangen, tillitsvalgt for politibetjentene ved Nes lensmannskontor, mener politiets motto «Publikum i fokus og trygghet for alle» har blitt satt på vent med den nye reformen.

– Det er sterk uro i politidistrikt Øst, og det er en uro vi ikke er tjent med. Jeg møter veldig mange frustrerte, erfarne politibetjenter som synes det begynner å gå over stokk og stein. 

(©NTB)