Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

Kommuneforlaget med salg på Internett

Nå behøver du ikke gå i butikken for å kjøpe bøker fra Kommuneforlaget. Har du Internett, kan du handle direkte og få varer og regning i posten.

Det gjøres ved at du klikker deg inn på forlagets adresse, henter opp produktkatalogen og legger bøkene du vil ha i «handlekurven». Du sender din bestilling, så vips, er det hele ordnet.


Forlaget lover at bestillingen effektueres dagen etter at ordren er behandlet. Kommuneforlaget hevder å være det første norske fagbokforlag som selger bøker direkte til kundene på Internett.


Solid økonomi
I 1996 økte Kommuneforlaget omsetningen til 40,7 millioner kroner, og årsresultatet etter skatt viste et overskudd på 5 millioner kroner. Egenkapitalen økte til 22,3 millioner kroner, og forlagets egenkapital er på 57,1 prosent.
Kommuneforlaget strutter av selvtillit i sin pressemelding og kan skilte med svært gode karakterer i en analyse som er gjort av nær 125.000 norske aksjeselskaper. Forlaget får toppkarakteren AAA, som blant annet gis til selskaper med solid økonomi og som er flinke til å imøtekomme forpliktelser overfor kunder og leverandører. Kun snaue 4 prosent av de analyserte selskapene fikk toppkarakteren.
Kommuneforlaget ble etablert i 1987 med Kommunenes Sentralforbund som eneeier. For fem år siden kom Universitetsforlaget inn på eiersiden med 34 prosent av aksjene.

Direktør Børge Hofset i Kommuneforlaget kan vise til toppkarakter i en analyse av norske aksjeselskaper.

Skrevet av: Mikkel Friis