Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

På nett

Hemnesfolket på nett
Hva skal Hemnes med kommunal informasjon på Internett, hvis ikke innbyggerne selv har mulighet til å få tak i informasjonen? Det spørsmålet var utgangspunkt for formannskapets vedtak om at innbyggerne skal få hjelp til å skaffe PC med Internett-tilgang.
Siden 1992 har kommuneansatte EDB-brukere kunnet kjøpe privat PC finansiert med rentefritt trekk i lønn over tre år. Nå vil kommunen gi innbyggerne samme mulighet.
Vedtaket forutsetter at leverandøren ordner finansiering med mulighet for avbetaling over tre år. I tillegg til hjelp med å skaffe PC vil kommunen gi tilbud om kurs i Internett. Hemnes vil forhandle fram en pakkepris, og i løpet av mai skal pristilbudene hentes inn.


Fylkesmann på nett
Siden slutten av mars har Fylkesmannen i Rogaland hatt egne websider på Internett. Her finnes informasjon om avdelingene hos fylkesmannen, oppgaver og ansvarsområder.
Miljøvernavdelingen har lagt ut informasjon om jakt og fiske, og sidene om miljø og landbruk er de mest populære.
Fylkesmannens websider retter seg først og fremst mot rogalendingene, men man kan også gå via linker til ODIN, den sentrale tjeneren for regjeringen, statsministeren og departementene.


Fylkespolitikere på nett
Ledende fylkespolitikere i Hedmark har knyttet seg sammen i et «politikernett». De har fått moderne datautstyr med tilkobling til Internett og kommuniserer med hverandre og administrasjonen via e-post.
Ordningen har gjort det mulig for fylkesrådmannens stab å sende ut dokumenter elektronisk til politikerne. Noe av det viktigste har vært å sikre politikerne tilgang til nye saker like raskt som pressen.
Fylkesordfører Siri Austeng har ikke gjort nytte av det tilbudet ennå, men regner med at hun vil gjøre det så snart hun har fått tid til nødvendig opplæring.


Geriatrisk Intranett og GeriWeb
Et Geriatrisk Intranett og websider for Internett, GeriWeb, er på trappene. Målet er å styrke norsk geriatri ved å etablere et nasjonalt, internt kommunikasjonssystem for alle virksomheter som driver sykehusbasert geriatri i Norge.
Fra en felles hjemmeside skal man kunne klikke seg videre fram til alle sentrale institusjoner og virksomheter innen geriatri i Norge.
Det er Nasjonalt geriatriprogram, Nasjonalt formidlingssenter i geriatri, Norsk helseinformatikk og farmasøytisk industri som har gått sammen om å utvikle Geriatrisk Intranett og GeriWeb. Etter planen skal GeriWeb være i drift i løpet av november.

«Lærerne er ofte tapt bak ei vogn og kan mindre om data enn oss. Slik kan det ikke være. Vi elever synes at statsministeren må gi lærerene mer utdannelse»Hedda Flatø Henrichsens (15) i samråd med statsministeren i Trondheim

Skrevet av: Kommunal Rapport