Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

Ringsaker på nett - vurdering

http://www.lokaltorget.no/ringsaker/index.html

I samarbeid med Lokalnett AS har Ringsaker kommune laget OST (Offentlig Service Torg) hvor informasjon fra kommunen vil stå sammen med beslektet og relevant informasjon fra stat og fylkeskommune. Dette er altså det vi kaller en «forvaltningstjener» (samarbeid mellom forvaltningsnivåer) og skal særskilt vurderes etter det.


Innhold (4)


Postlister, sakslister og vedtak fra formannskapet og kommunestyremøtene, søknadsskjema for barnehageplass, skjenkebevilling, tre typere skjema for byggesøknad, bra skjema fra Skattedirektoratet. Miljø og teknisk sektor har noen bra ting fra kommunen, resten er pekere til andre etater utenfor kommunen. Under arbeid og utdanning finnes det videregående skoler, men ikke noe om grunnskoler i Ringsaker kommune.


Interaktivitet (1)


Noen adresser til kommunale kontorer med telefonnummer, men det er også det eneste.


Fremkommelighet (2)


(Ikke bruk «font face» som kode, det er en dårlig idé)


Det er ikke mulig å komme tilbake fra noen av underliggende sider, sannsynligvis fordi det fremdeles er en testversjon, og frames-teknologien som blir brukt ikke blir benyttet.


Totalinntrykk (3)


Dette er ingen «forvaltningstjener», det går ikke fram noe sted hvem som har ansvar for den enkelte side. Når Skattedirektoratets mange skjemaer kommer fra en annen tjener som ligger hos Scandinavia Online, så er det en pekersamling og ikke en samarbeidstjener…


Ellers var det et godt forsøk og sikkert noe til etterfølgelse, men da er det vesentlig at man prinsippielt skiller mellom brukertilpasset informasjon fra en kommune, en fylkeskommune og staten og generell informasjon i form av pekere til andre nettsteder. At de tre nivåene med hell kan fremstå som en enhet i forhold til brukerne, er hele vitsen med en samarbeidstjener mellom forvaltningsnivåer:


En utdanningsside som forteller meg som innbygger i Ringsaker om barnehage, grunnskole, videregående skole og høyere utdanning er bra, men den som har ansvar for de første to (kommunen) må samarbeide med den som har ansvar for den neste nivået (fylkeskommunen) og den som har ansvar for det siste nivået (staten). Tre instanser må altså sette seg rundt bordet og bli enig om et felles ansikt utad til den samme brukeren!


Skrevet av: Micha Reisel