Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

Ringsaker med nytt nettilbud

Innbyggerne i Ringsaker kommune kan hente søknader om barnehageplass og skjenkebevilling på Internett. Daglig oppdaterte postlister er også tilgjengelige.

- Vi er med på et prøveprosjekt som varer i ett år. Deretter skal ordningen evalueres. Foreløpig bruker vi Internett som et informasjonssupplement overfor innbyggerne, sier assisterende rådmann Hilmar Skår i hedmarkskommunen.


Prosjektet gjør Ringsaker til én av de kommunene som er kommet lengst i å informere innbyggerne gjennom Internett. I løpet av de to første ukene var det 3.500 treff på søkersiden. Ingen vet imidlertid hvor mange av kommunens 31.000 innbyggere som har tilgang til Internett.


- Det finnes ikke eksakt kunnskap om hvor mange som har Internett hjemme eller på jobben, men det vanlige er én av fire. Vi vurderer nå å sette opp en Internett-stasjon på biblioteket som alle kan bruke. For øvrig har bare et fåtall av etatene Internett, sier Skår.


Skjemaer og postlister
På kommunens nettsted finner du blant annet søknadsskjemaer til barnehageplass, byggemelding og skjenkebevilling. Foreløpig må du skrive ut en kopi av søknaden og sende den via post eller fax, men etter hvert skal søknader også kunne sendes på nettet.
Generell informasjon om kommunen og daglig oppdaterte postlister er tilgjengelig på nettstedet. Dessuten finnes det linker til distriktets lokale arbeids- og politikontor.
Ringsaker har lenge ligget i etterkant av utviklingen av publikumstjenester. Kommunen har for eksempel ikke hatt servicekontor. Da det lokale firmaet Lokalnett AS tok kontakt for å presentere kommunen som et offentlig servicetorg (OST) på Internett, slo de til. Kommunen fikk være med på prosjektet for en billig penge.
Nils Johan Brede er en av gründerne i Lokalnett, hvor A-pressen er hovedaksjonær.
- Firmaet ble stiftet i fjor høst. Foreløpig har vi bare Ringsaker kommune ute på Internett, men om kort tid vil også Askøy være der. Vi er i forhandlinger med 10-12 kommuner om å legge dem ut som OST på nettet. Målet er å ha mellom 20 og 50 kommuner som kunder innen 1998, sier Brede.

Skrevet av: Frank Sivertsen