Ordfører Vidar Lande (Ap) bør redegjøre for hvordan ansettelsen av ny rådmann har foregått, mener redaktøren i Laagendalsposten.

Rådmann fikk rådmannsjobb uten offentlighet

Fylkesmannen er enig i at Wenche Grinderuds navn skulle unntas fra den offentlige søkerlisten til rådmannsstillingen i Kongsberg, fordi hun som rådmann i Ringerike «leder en omstillingsprosess».

Det var i alt sju søkere til stillingen som ny rådmann i Kongsberg kommune. Men på kommunens offentlige søkerliste var kun fem navn oppført.

I slutten av mars stadfestet Fylkesmannen i Buskerud kommunens avgjørelse om å hemmeligholde de to navnene, etter klage fra avisen Laagendalsposten. Nylig skrev avisen at rådmannsjobben går til én av de to hemmelige søkerne. Wenche Grinderud, i dag rådmann i Ringerike, ble onsdag ansatt av kommunestyret i Kongsberg.

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.