– Hadde det stått noe verre i rapporten, ville jeg vært mer åpen for å offentliggjøre den, sier styreleder Bernt Stilluf Karlsen i Ruter. Foto: Knut Fjeldstad, NTB scanpix

Nekter å gi hemmelig rapport til Fylkesmannen

Landets største kommunale kollektivselskap nekter å la Fylkesmannen vurdere om en granskingsrapport lovlig kan unntas offentlighet. Årsaken er at rapporten er forfattet av en advokat.

Aften har krevd innsyn i en granskingsrapport som revisjons- og rådgivingsselskapet BDO har gjennomført på oppdrag av det kommunale kollektivselskapet Ruter. Granskingen ble ledet av selskapets Erling Grimstad, som blant annet har erfaring fra  granskingen av korrupsjonsskandalen ved Nedre Romerike vannverk.

Aften skriver tirsdag at samferdselsbyråd Ola Elvestuen (V), som har det øverste politiske ansvaret for Ruter, ikke ønsker å lese rapporten. Da kommunal-rapport.no sist omtalte saken, var heller ikke kontrollutvalgsleder Frode Jacobsen (Ap) sikker på om han ønsket å be om rapporten.

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.