– Hvis jusen hindrer åpenhet om bemanningen på private sykehjem, må vi endre lovverket slik at eldre og pårørende kan ha trygghet for at bemanningen er tilfredsstillende, sier Helga Pedersen. Foto: Arbeiderpartiet

Krever åpenhet om sykehjemsbemanning

Helga Pedersen (Ap) stiller spørsmål til kommunalministeren etter Kommunal Rapports oppslag om at Oslo kommune hemmeligholder bemanningsoversikter av hensyn til leverandøren.

Pasienter, pårørende og tillitsvalgte ikke får vite hvilken sykehjemsbemanning Oslo kommune kjøper av private sykehjemsleverandører. Fylkesmannen i Oslo og Akershus har stadfestet at det regnes som en bedriftshemmelighet.

– Jeg har lest Kommunal Rapport, og jeg fikk morgenkaffen i halsen. Eldreomsorg er ikke en vare som skal omsettes i et marked. Vi vet at bemanning er helt avgjørende for kvaliteten i eldreomsorgen. Bemanning kan da virkelig ikke betraktes som noen bedriftshemmelighet, sier Ap-nestleder Helga Pedersen.

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.