Tynset vurderer å bli by

Plan og stedsutvikling. Vi har 104 byer i Norge. Tynset vurderer å bli nummer 105.
Tynset sentrum sett fra rådhuset. Kan dette bli en by? Foto: Geir Otto Johansen, VG

På begynnelsen av 90-tallet ble det fritt fram for kommuner med et sentrum og over 5.000 innbyggere å kalle seg by. Det har ført til et rush av byer, og nå vurderer også Tynset å ta bystatus. Man behøver altså ikke å søke departementet lenger. Det følger altså ingen penger eller privilegier med å kalle seg by, men mange kommuner benytter anledningen til å ruse opp sentrumskjernen og drive byutvikling.

• Se listen over alle byer i Norge.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.