Helseministeren møtte ordførerne i Finnmark: – Tilliten til tjenesten er tynnslitt

Helse. Tirsdag kveld reiste helseminister Bent Høie (H) til Finnmark for å diskutere luftambulanse-beredskapen med ordførerne. Ministeren fikk klar beskjed om at situasjonen er uholdbar.
I møte med helseministeren ga leder Wenche Pedersen (Ap) i regionrådet i Øst-Finnmark tydelig beskjed om at tilliten til luftambulansetjenesten var tynnslitt blant innbyggerne i Finnmark. Foto: Privat

– Helseministeren fikk krystallklar beskjed fra ordførerne i Finnmark om at det er stor frustrasjon og utrygghet blant befolkningen, og at beredskapssituasjonen er uakseptabel, sier Wenche Pedersen (Ap), leder av Øst-Finnmark regionråd og ordfører i Vadsø.

I helgen ble det klart at Babcock Scandinavian AirAmbulance, som i juli overtok ansvaret for ambulansetjenesten, hadde fem av ti fly stående på bakken, blant annet i Tromsø, Alta og Bodø. Babcock kunne ikke gi et tidsperspektiv for når alle flyene er operative igjen. Ordførere og helsepersonell i nord beskriver beredskapssituasjonen som en krise.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.