Opphever kommunens hemmelighold av rapport om arbeidsmiljø

Åpenhet. Nordkapp kommune nektet innsyn i vesentlige deler av en rapport om arbeidsmiljøet på teknisk avdeling. Fylkesmannen opphever kommunens vedtak.
Slik hadde Nordkapp kommune sladdet rapporten. Nå ber Fylkesmannen om at de vurderer sladdingen på nytt.

«Opplysningene som er sladdet er i svært liten grad råd fra HEMIS om hvordan kommunen skal stille seg i saken. Videre er ikke det resterende sladdede innholdet å anse som personlige forhold», skriver Fylkesmannen i Troms og Finnmark i sitt vedtak.

Ansatte i Nordkapp kommune mener det hersker en fryktkultur i kommunens ledelse. I fjor engasjerte kommunen selskapet HEMIS AS for å undersøke arbeidsmiljøet på teknisk avdeling, og i juni leverte HMS-selskapet en 13 siders rapport til kommunen. Store deler av innholdet i rapporten valgte kommunen å holde hemmelig.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.