Undersøker om kommunen har gitt ulovlig støtte til eget avfallsselskap

Økonomi. En klager mener at Tromsø kommune har gitt sitt eget avfallsselskap ulovlig statsstøtte. Det europeiske tilsynsorganet ESA åpner nå sak.
ESA undersøker nå om Tromsø kommune har gitt sine egne avfallsselskaper ulovlig offentlig støtte. Foto: Bård Løken, Samfoto

– Vi skal undersøke om kommunens selskaper har fått fordeler som andre aktører på markedet ikke har hatt tilgang på. Vi skal blant annet finne ut om kommunen har betalt mer enn markedspris for avfallshåndteringen, sier direktør for konkurranse og statsstøtte Gjermund Mathisen i ESA.

Tromsø kommune etablerte selskapene Remiksgruppen i 2009, og kommunen har kjøpt avfallstjenester fra selskapsgruppen siden 2010. Arbeidsgiverorganisasjonen Norsk Industri har klaget kommunen inn til ESA, med påstand om at kommunen har betalt sitt eget selskap overpris for avfallshåndteringen i kommunen. Nordlys har tidligere omtalt saken.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.