Valgte ordfører i strid med loven, men Fylkesmannen gir grønt lys

Kommunevalget 2019. Lovlighetskontroll avdekker at ordførervalget i Våler i Hedmark inneholder en saksbehandlingsfeil. Fylkesmannen anser imidlertid valget som gyldig.
Valget av Ola Cato Lie (Sp) til ordfører i Våler i Hedmark var ikke i tråd med kommuneloven, men Fylkesmannen mener at feilen ikke påvirket resultatet av valget. Foto: Privat

– Det var i tråd med det utfallet jeg hadde trodd og forventet, men det var bra å få en juridisk avklaring. Nå kan vi gå videre, sier ordfører Ola Cato Lie (Sp).

I slutten av september ble Lie valgt til ordfører med ti mot ni stemmer i kommunestyret. Det ble deretter levert en lovlighetsklage til Fylkesmannen fordi det ved voteringen ikke ble åpnet for å stemme blankt. Dette betegner Fylkesmannen som en saksbehandlingsfeil.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.