Varslet om uholdbart arbeidsmiljø for varsleren, hørte aldri noe mer

Administrasjon. En ansatt i Eidskog kommune skal for to år siden ha informert rådmannen om at varsleren Bente har et uholdbart arbeidsmiljø. «En uformell prat», mener rådmannen. Et varsel, mener professor.
Denne uka møtes kommunen og varsleren Bente til rettsmekling. Foto: Hanna Kristin Hjardar

«Mine vurderinger er at varsleren har det fortsatt uforutsigbart på jobb. Hun verdsettes ikke faglig, hun blir forbigått og hun er faglig isolert», skriver en ansatt i et dokument som er vedlagt varslerens stevning mot Eidskog kommune.

Denne uka møtes varsleren i Eidskog og kommunen til rettsmekling. Et stridstema er om varsleren har blitt utsatt for gjengjeldelse fra kommunens ledelse eller ikke. Redegjørelsen fra den ansatte i kommunen er vedlagt stevningen mot kommunen, og den kan bli et tema i rettsmeklingen og en eventuell rettssak.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.