KS-advokat: Eidskog kommune bør vurdere å saksøke staten

Administrasjon. Fylkesmannen mener rådmannen i Eidskog er inhabil i varslingssaken, og et kommunalt vedtak er opphevet. KS-advokat mener at Fylkesmannen urettmessig har grepet inn i det lokale selvstyret.
Eidskog kommune bør klage til Kommunaldepartementet dersom Fylkesmannens vedtak om at rådmannen var inhabil opprettholdes, anbefaler KS-advokat. Foto: Magnus K. Bjørke

«Dersom fylkesmannens vedtak ikke blir opphevet i rimelig tid før søksmålsfristen på seks måneder går ut, bør det vurderes nærmere om staten skal saksøkes for å få fylkesmannens vedtak kjent ugyldig», skriver KS-advokat Geir S. Winters i et notat til Eidskog kommune.

I midten av oktober opphevet Fylkesmannen et vedtak kommunestyret i Eidskog fattet i forbindelse med varslingssaken i mai. Fylkesmannen konkluderte nemlig med at rådmannen er inhabil i saken, og dermed er vedtaket ugyldig.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.