Demonstranter sperrer veien til vindkraftanlegg i Rogaland

Energi og miljø. Demonstranter fra organisasjonen Motvind Sørvest sperrer mandag inngangen til vindkraftanlegget på Vardafjellet i Sandnes. Demonstrantene vil stanse prosjektet.
En strid om et vindkraftverk på Vardafjellet raser i Sandnes kommune. Mens kommunen har klaget på konsesjonsvedtaket til NVE, fortsetter byggingen. Her ses deler av Midtfjellet vindpark i Fitjar kommune. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix

Vindkraftmotstanderne ber Nordisk Vindkraft, som står bak vindkraftutbyggingen på Vardafjell, om å stoppe arbeidet i påvente av at NVE skal behandle Sandnes kommunes klage på prosjektet.

I begynnelsen av oktober sendte kommunen en klage til Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) der de hevder at utbyggingen bryter med både forvaltningsloven, energiloven og naturmangfoldloven.

– Vi venter på svar fra prosjektleder om de vil stanse arbeidet. Om de ikke gjør det, vil vi fortsette å blokkere, sier Rune Haaland i Motvind Sørvest til Stavanger Aftenblad.

• Les også: KS inn i vindkraftstrid i Sandnes

Demonstrantene venter at utbyggeren vil kontakte politiet i forbindelse med blokaden av veien, og flere av dem har sagt seg villig til å ta en eventuell bot for blokkeringen.

Ifølge avisa har prosjektleder i Nordisk Vindkraft, Kalle Hestvedt, kontaktet demonstrantene og gjort det klart at de ikke vil stoppe arbeidet.

(©NTB)

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.