Vil heve statusen til eldrerådene

Pleie og omsorg. Tendensen i den demografiske utviklingen er klar: Økt levealder og flere eldre. –   Eldrerådene har aldri vært viktigere, sier Trude Drevland, leder i et aldersvennlig Norge. 
Tidligere ordfører i Bergen, Trude Drevland, leder Rådet for et aldersvennlig Norge, som skal bidra til å spre kunnskap og bevisstgjøring om aldring og være en pådriver for nødvendige endringer. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Befolkningens alder og sammensetting har stor betydning for bærekraften til velferdsstaten slik vi kjenner den i dag. 

– I programmet for et aldersvennlig Norge er eldrerådene gitt en betydelig rolle. Det er derfor helt avgjørende at eldrerådene blir involvert i det kommunale planleggingsarbeidet, sier Trude Drevland, leder i rådet for et aldersvennlig Norge, som er en videreføring og modernisering av Statens seniorråd.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.