Tekniske problemer med stemmetellingen i Bergen

Kommunevalget 2019. Tekniske problemer i Bergen kommune kan føre til at forhåndsstemmene ikke blir ferdig telt til klokken 21.
På valgdagen stemte statsminister Erna Solberg (H) og mannen Sindre Finnes på Skjold skole i Fana i Bergen kommune. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Resultatet av forhåndsstemmene i Bergen skulle etter planen presenteres når valglokalene stenger klokken 21 mandag.

Nå ser det ut til at tallene ikke blir klare, opplyser valgansvarlig Elin Solberg til Bergensavisen.

– Vi har noen tekniske problemer som vi jobber med, og vi har kontakt med Valgdirektoratet for å løse dem, sier Elin Solberg.

Årsaken til de tekniske problemene er ikke kjent. Til NTB opplyser IKT-koordinator Grace Espedal at problemet ble oppdaget mandag ettermiddag.

– Det er problemer med programvaren, og det kommer flere feil. Vi jobber med å finne andre muligheter til å få telt opp stemmene på, sier Espedal til NTB.

Valgansvarlig Elin Solberg presiserer at de tekniske problemene gjelder den andre tellingen av forhåndsstemmene. De må skannes, mens den første tellingen gjøres manuelt.

– Normalt vil vi sammenholde første og andre telling, men det vil ikke komme i år, sier Solberg.

Den første tellingen er frigitt til Valgdirektoratet og vil bli presentert klokken 21. Den vil gi en indikasjon på valgresultatet som kommer fortløpende når de ulike valgkretsene har telt opp stemmene manuelt.

(©NTB)

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.