Flest svarer at de er positive til vindmøller i ny undersøkelse, men kun dersom de ikke er synlige i tur- og boligområdet. Foto: NTB scanpix
Flest svarer at de er positive til vindmøller i ny undersøkelse, men kun dersom de ikke er synlige i tur- og boligområdet. Foto: NTB scanpix
Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

Undersøkelse: Flertallet er positive til vindkraftutbygging

Flest svarer ja til vindkraftutbygging, men kun dersom vindmøllene ikke er synlige fra turterreng eller boligstrøk, ifølge en ny undersøkelse.

Undersøkelsen er gjennomført av Ipsos for Dagbladet.

25 prosent svarer ja uten forbehold til vindkraftutbygging, mens en like stor andel er positive dersom vindmøllene eller vindturbinene ikke er synlige fra tur- eller boligområder.

39 prosent svarer nei uansett og 10 prosent vet ikke.

I undersøkelsen er det også spurt om det er greit å ta urørt natur i deltakernes hjemkommune med samme svaralternativ. Prosentene fordeler seg omtrent på samme vis på dette spørsmålet. 27 prosent svarer ja, 25 prosent svarer ja med forbehold om synlighet og 41 prosent svarer nei. 8 prosent vet ikke.

De geografiske forskjellene er forholdsvis små. Motstanden er noe større i Midt-Norge enn resten av landet. 43 prosent her svarer nei til vindkraft, mens 24 prosent svarer ja og 23 prosent ja med forbehold.

Folk i Oslo er mest positive til vindkraftutbygging. 22 prosent svarer ja, 25 prosent svarer ja med forbehold og 35 prosent svarer nei.

På Vestlandet svarer 27 prosent ja, 25 prosent ja med forbehold og 39 prosent svarer nei.

Undersøkelsen ble gjennomført mellom 12.–19. juni.

(©NTB)