Konflikt med grunneiere har ført til hyttestopp på Sjusjøen

Energi og miljø. Et nytt vannverk i Ringsaker ser ut til å bli seks ganger dyrere enn anslått. Det har ført til konflikt med grunneiere om finansieringen.
Sjusjøen er et av landets mest populære hytteområder. Nå har Ringsaker kommune vedtatt full byggestopp. Foto: Berit Roald/NTB Scanpix

- Kommunens syn på saken er at vi har å gjøre med en utbygging som en misligholdt fra grunneiernes side ved at de ikke har innbetalt oppgjør for avtalens første fase, sier rådmann Jørn Strand i Ringsaker kommune. Han mener at grunneierne skylder kommunen nærmere 63 millioner kroner etter første fase av den inngåtte avtalen.

Med sine 7198 fritidsboliger er Ringsaker landets hyttekommune nummer én. Trysil er nummer to på denne lista med 497 færre fritidsboliger. Et av de mest attraktive hytteområdene i Ringsaker ligger på Sjusjøen, og i sommer vedtok kommunen full byggestopp for hytter i dette området. Kommunen er nemlig i konflikt med tre grunneierlag om kostnadsfordelingen for vannforsyningen til Sjusjøen.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.