Vanntanker ble plassert rundt på Askøy i forbindelse med over 2.000 ble syke av drikkevannet i starten av juni.
Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
Vanntanker ble plassert rundt på Askøy i forbindelse med over 2.000 ble syke av drikkevannet i starten av juni. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

Kokevarslet opprettholdes noen dager til på Askøy

Svar på nye vannprøver viser at det ikke lenger er E. coli i drikkevannet på Aksøy, men kokevarselet opprettholdes likevel i noen dager til.

Torsdag forrige uke viste en rutineprøve fra 125-bassenget som ligger på Øvre Kleppe, at vannet inneholdt E. coli-bakterier. Nye prøveresultater som ble klare mandag, viser at det ikke lenger er E. coli i vannet, men kommunen friskmelder ikke drikkevannet helt ennå, skriver Bergens Tidende.

Fredag ble det sendt ut kokevarsel til 5.450 innbyggere.

Kommunen har bestemt å opprettholde kokevarselet fordi vannprøvene skal testes for ytterligere to bakterietyper, og disse prøvesvarene er ikke klare før tirsdag.

Avdelingsleder for VA-etaten i Askøy kommune, Anton Bøe sier til avisen at de vurderer å vente med å oppheve kokevarselet uavhengig om tirsdagens prøvesvar er gode.

– Det er mulig at vi venter med å oppheve kokevarselet inntil vi får to runder til med prøver som viser at vannet er friskt. Da kan det tenkes at det blir kokevarsel et par dager til. Det bestemmes i løpet av tirsdag, sier Bøe til avisen.

Bassenget hvor det fredag ble påvist E. coli-bakterier, er et annet basseng enn det som var smittekilden da over 2.000 personer ble syke tidligere i sommer.

(©NTB)