Bærum er preget av drap og moské-skyting: – Umulig å være forberedt på en slik hendelse

Administrasjon. Drap og angrep på Al-Noor-moskeen har rystet innbyggerne i Bærum. Kommunens kriseberedskap har blitt satt på en kraftig prøve.
Beredskapsleder Brita Holmen i Bærum kommune, har jobbet på spreng for å hjelpe de berørte av drapet og terroren i Bærum. Foto: Bærum kommune

– Hendelsene preger innbyggerne i Bærum, og det er ingen som kan være helt forberedt på en slik situasjon. Det er viktig for oss å ivareta alle som er berørt i disse to hendelsene, sier beredskapsansvarlig Brita Holmen i Bærum kommune.

Lørdag ble landet rystet av drapet på 17 år gamle Johanne Zhangjia Ihle-Hansen, og det som betegnes som et terrorangrep mot Al-Noor-moskeen på Skui i Bærum. Den 21 år gamle bærumsmannen Philip Manshaus er nå siktet for drapet på sin stesøster og terrorangrep. Ordfører Lisbeth Hammer Krog (H) i Bærum har gjort det klart at hendelsene har gått hardt inn på innbyggerne i kommunen.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.