Brukte over 20.000 per innbygger på kultur

Kultur. Hvilken kommune som brukte mest penger på kultur per innbygger i fjor? Jo da, det var Bykle denne gangen også. 
Ordfører i Bykle, Jon Rolf Næss (Ap), forteller at kommunens kultursatsing har sterk tverrpolitisk forankring. Foto: Anders Martinsen / Bykle kommune

Mens innbyggerne i Selje i Sogn og Fjordane ble bevilget skarve 556 kulturkroner per innbygger i 2018, kunne innbyggerne i Bykle glede seg over 20.572 kroner brukt på kultur per inbygger. Til sammen brukte Kommune-Norge i gjennomsnitt fire prosent av de samlede netto driftsutgiftene sine på kultursektoren, noe som utgjør 12,9 milliarder kroner. 

Tall fra Statistisk sentralbyrå viser at i 2018 var de gjennomsnittelige kommunale kulturutgiftene per innbygger på 2428 kroner, noe som er 131 kroner mer enn året før. I tillegg til de kommunale tilskuddene, bidrar også fylkeskommunene. I 2018 var fylkeskommunenes netto driftsutgifter 309 kroner per innbygger, en økning på 35 kroner sammenlignet med året før. 

 

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.