Kongsberg kommune erklærer klimakrise

Energi og miljø. Et enstemmig Kongsberg kommunestyre erklærte onsdag klimakrise. De er nå i selskap med Hedmark fylkeskommune, som har gjort det samme. 
Skoleelever streiker for klimaet utenfor Stortinget i mars. Foto: Tom Hansen / NTB scanpix

I vedtaket, som kom etter interpellasjon fra to representanter i henholdsvis MDG og SV, står det at kommunestyret i Kongsberg «erkjenner at verden er i en klimatisk nødsituasjon», og at kommunen har «satt klare mål i kommuneplanen mot 2030», skriver Laagendalsposten.

I vedtaket heter det videre at de vil «gi et målbart bidrag til Norges arbeid for å nå klimamål som uttrykt i klimaforliket», samt «nøye følge opp utviklingen gjennom kommunens årlige klimaregnskap og eventuelt foreslå nye tiltak dersom nødvendig».

Kommunen er nå blant flere som har erklært klimakrise. I mai erklærte Storbritannia og Irland klimakrise, og tilsvarende erklæringer har kommet i Sveits og Canada. I Norge har det vært underskriftskampanjer for å få Stortinget og lokale myndigheter til å gjøre det samme. I juni erklærte Hedmark fylkeskommune klimakrise.

(©NTB)

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!