Kommunale kriseteam varslet etter vedtak om pelsdyravvikling

Politikk. Lederen i Rogaland Pelsdyralslag er bekymret for medlemmenes helse etter pelsdyrvedtaket natt til fredag. Flere kommunale kriseteam er varslet.
Det var full sal da en av vårens mest omstridte saker, avvikling av pelsdyrnæringen, ble behandlet i Stortinget torsdag. Flere kriseteam er varslet etter at vedtaket ble fattet. Foto: Ørn E. Borgen / NTB scanpix

Rundt midnatt vedtok Stortinget å avvikle pelsdyrnæringen etter mer en fem timers debatt. Over 20 pelsdyrbønder fra Rogaland reiste til Oslo for å følge debatten, skriver Stavanger Aftenblad.

– Det er en trist dag, det er mye følelser i sving. Jeg tenker spesielt på de unge som har satset i næringen de siste årene, sier leder Jan Ove Horpestad i Rogaland Pelsdyralslag til avisen.

Han har tatt kontakt med kriseteam i kommuner som er berørt i Rogaland. De neste ukene skal han i flere møter med dem.

– Jeg er redd at folk kan gå helt i kjelleren. Det er tøft å stå i denne situasjonen, og mange bønder blir gående alene. Det kan være vanskelig å snakke om at man har det tøft. Derfor er det viktig å få ut melding om at de ikke må være redde for å ta kontakt med kriseteamene, sier Horpestad.

(©NTB)

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.