Politikerne i Ålesund gjorde helomvending om bompenger etter at samferdselsminister Jon Georg Dale (Frp) kom på banen. Foto: Heiko Junge, NTB scanpix
Politikerne i Ålesund gjorde helomvending om bompenger etter at samferdselsminister Jon Georg Dale (Frp) kom på banen. Foto: Heiko Junge, NTB scanpix
Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

Ålesund-politikere halverte gigantisk bomprosjekt

Bystyret i Ålesund har vedtatt å kutte en planlagt bypakke til 7 milliarder kroner til 3,6 milliarder kroner.

Et flertall bestående av Arbeiderpartiet, SV, Miljøpartiet De Grønne (MDG) og KrF samt andre representanter besluttet torsdag kveld at de ikke vil støtte den gigantiske bypakken til 6,9 milliarder kroner som formannskapet i Ålesund vedtok 31. mai, skriver NRK.

Ved å ta E39 Breivika-Vegsund og Brosundtunnelen ut av bypakken greide de å nesten halvere kostnadene. Enkelte representanter hevder imidlertid at prislappen vil komme på 4,3 milliarder kroner.

Ålesund-politikerne trykket på bremsen etter at samferdselsminister Jon Georg Dale (Frp) meldte seg på i bompengedebatten i byen.

Til avisa Sunnmørsposten sa Dale at han ikke vil akseptere en pakke som er større enn det Ålesund-politikerne hadde gått inn for i 2016, en løsning til tre milliarder kroner.

– Ålesund kommune har tidligere søkt råd i departementet om hva som er et akseptabelt bompengenivå. Dette har ikke endret seg, sa Dale.

Mellom 300 og 400 bompengedemonstranter møtte fram utenfor Ålesund rådhus like før torsdagens avgjørende bystyremøte.