Minst fem år til felles journal i kommunene

Helse. En felles journalløsning for kommunene er fortsatt minst fem år unna, selv om regjeringen bevilger 20 millioner kroner til et forprosjekt. Midt-Norge går foran på egenhånd.  
- Vi starter nå arbeidet med et felles system som vil ta oss et stort skritt nærmere målet om Én innbygger – én journal, sier helseminister Bent Høie (H). Målet nås tidligst i 2024, ifølge Direktoratet for e-helse. Foto: Magnus Knutsen Bjørke.

- Det er et stort behov i kommunene for bedre journalløsninger og bedre samhandling med øvrig helsetjeneste. At regjeringen bevilger 20 millioner kroner til forprosjekt og kvalitetssikring, er et viktig steg mot målet om å realisere dette, sier divisjonsdirektør for strategi Karl Vestli i Direktoratet for e-helse til Kommunal Rapport.

Han sier direktoratet håper å ferdigstille forprosjektet over nyttår og at det deretter skal til ekstern kvalitetssikring. Først etter dette vil det bli tatt en beslutning om å gå videre med en anskaffelse. Både selve anskaffelsesprosessen og oppsettet av løsningen vil ta tid, slik at det vil gå «noen år» før kommunene kan ta i bruk den nye løsningen.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.