Mener at rådmannen og kommunalsjefen ble beskrevet som monstre

Administrasjon. Kontrollutvalget i Kongsvinger er kritisk til saksgangen i opprøret mot tidligere rådmann og kommunalsjef. Utvalgsmedlemmer beskriver saken som grotesk og at det minner om et kupp.
Kontrollutvalget i Kongsvinger er kritisk til hvordan opprøret mot tidligere rådmann og kommunalsjef har blitt gjennomført. Utvalgsmedlem Liv Engom (Pensjonistpartiet) mener at de avgåtte lederne har blitt beskrevet som monstre. Foto: Thomas Frigård

– Hvorfor gikk disse 27 ikke varslerveien. Sett utenfra kan det hele minne om et kupp, og slik kan vi ikke ha det en gang til. Ingenting i denne saken er gjort etter lover og regler, absolutt ingenting. Det er litt interessant, uttalte leder av kontrollutvalget, Øystein Østgaard (H) i kontrollutvalgets møte tirsdag.

Tirsdag møtte ordfører i Kongsvinger, Sjur Strand (Ap), kontrollutvalget for å redegjøre for opprøret mot tidligere rådmann Gry Sjødin Neander og tidligere kommunalsjef for oppvekst, Kjersti Vevstad. Rett før påske leverte nemlig 27 mellomledere et krav til ordføreren og kommunestyret om at rådmannen og kommunalsjefen umiddelbart måtte fjernes fra sine stillinger på grunn av trakasserende og fryktbasert lederstil. Begge lederne inngikk deretter sluttpakker med kommunen. Flere i utvalget var svært kritisk til måten denne saken har blitt fremmet på.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.