Fylkesmannen opphever Frøyas byggestopp

Energi og miljø. Fylkesmannen opphever Frøya kommunes byggestopp i vindkraftsaken. Trønderenergi får også støtte fra alle de andre eierkommunene.     
Fylkesmannen mener det var demonstranter som hindret Trønderenergi i å komme i gang med byggingen innen dispensasjonens utløp, og at kommunen ikke hadde grunnlag for å stanse arbeidene. Foto: Lise Jørgensen, froya.no.

Fylkesmannen konkluderer med at dispensasjon kommunen ga i 2016, og som ga grønt lys for utbyggingen av Frøya vindpark, fortsatt er gyldig. Etaten mener selskapet har gjort det som med rimelighet kan kreves for å få satt i gang arbeidet innen fristen på tre år. Vedtaket om byggestopp kjennes derfor ugyldig.

 – Vi har ikke vurdert om det skal være vindmøller på Frøya eller ikke – det er ikke vår oppgave. Det vi har vurdert er om Trønderenergi har satt i gang arbeidet i tide. Vår vurdering er at selskapet var i gang med forberedelser og planer innen fristens utløp, men at de ble hindret av demonstranter i å starte selve det fysiske byggearbeidet, sier leder for juridisk seksjon Kjetil Ollestad hos Fylkesmannen i Trøndelag i en pressemelding. 

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om
Emner

Delta i debatten

Vi overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!