Frp-statsråd overkjørte kommunen i to vindkraftsaker

Energi og miljø. Kommunene skal ha siste ordet om vindkraft på land, vedtok Frp-landsmøtet. Men Terje Søviknes (Frp) overkjørte kommunene to ganger da han var statsråd, og Kjell-Børge Freiberg (Frp) vurderer å gjøre det i Frøya-saken.
Som olje- og energiminister vedtok Terje Søviknes (Frp) statlig plan i to vindkraftsaker, der kommunen hadde sagt nei i sin planbehandling. Bildet er tatt på kommunalpolitisk toppmøte i april, like før han ble valgt til nestleder i Frp. Foto: Terje Lien.

Fremskrittspartiets landsmøte vedtok sist helg at kommunene skal ha siste ord når det gjelder utbygging av vindkraft på land.

«Fremskrittspartiet vil i større grad vektlegge miljøhensyn i saker som omhandler vindmøller og skal ikke si ja til vindparker som ikke har lokal tilslutning i kommunestyrene i samtlige berørte kommuner» heter det i resolusjonen som ble vedtatt med stort flertall.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om
Emner

Delta i debatten

Vi overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!