Mener forsøk blåser opp omsorgstjenestene

Pleie og omsorg. Stortingsrepresentant Ole André Myhrvold (Sp) frykter blåmandag i forsøkskommunene når de igjen må finansiere omsorgstjenestene selv, og stiller nok et spørsmål til eldreministeren.
- Omsorgstjenestene blåses opp gjennom forsøket med statlig finansiert omsorg, mener stortingsrepresentant Ole André Myhrvold (Sp). Foto: Ivan Tostrup

– Det er veldig bekvemt å la staten ta omsorgsutgiftene. Men vi ser at omsorgstjenestene i forsøkskommunene blåses opp. De dimensjoneres ikke ut fra lokale forutsetninger. Det er skremmende, når vi vet hvor vanskelig det er å dra tjenestene ned igjen, sier Myhrvold til Kommunal Rapport.

Fram til stortingsvalget i 2017 var han ordfører i Trøgstad, som fra nyttår blir en del av Indre Østfold kommune. Regjeringen har invitert den nye kommunen med i det utvidede forsøket med statlig finansiering av eldreomsorg, som skal vare ut 2022.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.