Forslag om ny tolkelov: – Viktig at tolken er kvalifisert

Politikk. Bruk av ukvalifiserte tolker er høy i barnevernet og kommunehelsetjenesten. Det vil kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner (H) ha slutt på.
Kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner (H) har sendt forslag til ny tolkelov på høring, med svarfrist 7. juni. Foto: Marte Garmann

Rundt 60–70 prosent av dem som tar oppdrag som tolk i offentlig sektor har ikke tolkefaglige kvalifikasjoner. Fredag la kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner (H) fram et forslag til en ny lov som skal regulere bruken av tolk hos offentlige myndigheter.

– God kommunikasjon er avgjørende for å gi personer med manglende norskkunnskap bedre rettssikkerhet, riktig helsebehandling og god oppfølging hos offentlige myndigheter. Når det er behov for tolk, er det viktig at tolken er kvalifisert. Nå foreslår vi en egen lov som skal regulere bruken av tolk, sier Sanner i en pressemelding. 

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.