Fire av ti ordførerkandidater for Ap er kvinner

Kommunevalget 2019. 43 prosent av Aps ordførerkandidater er kvinner. Det er status når et fåtall av 368 nominasjoner til høstens kommune- og fylkestingsvalg gjenstår.
Skal vi få 50 prosent kvinner og menn på Stortinget og eventuelt i regjering, må vi begynne på lokalplanet, sier partisekretær Kjersti Stenseng i Arbeiderpartiet. Foto: Ørn Borgen / NTB scanpix

Det er en økning på 11 prosentpoeng siden valget i 2011, da 32 prosent av Aps ordførerkandidater var kvinner, skriver Dagbladet.

Aps partisekretær, Kjersti Stenseng, er godt fornøyd. Hun gir en stor del av æren for framgangen til Anniken Huitfeldt, som etter å ha ledet partiets kvinnenettverk i tolv år, nå trekker seg.

– Likestilling kommer ikke av seg selv. Vi må være på hele tiden. Anniken har gjort en veldig god jobb med å løfte damer i hele partiet. Det er en jobb som ikke alltid synes så godt. Hun har ringt kvinner som har sittet i forhandlinger og gitt det siste puffet som skal til for å få gjennomslag. Hun har gjort en uvurderlig jobb for partiorganisasjonen, sier Stenseng.

Hun sier det fortsatt er behov for et eget kvinnenettverk i Arbeiderpartiet.

– Kvinnenettverket har bidratt til bevisstgjøring. Skal vi få 50 prosent kvinner og menn på Stortinget og eventuelt i regjering, må vi begynne på lokalplanet. Hvis vi stopper opp det systematiske arbeidet, går likestillingen tilbake, sier Stenseng.

(©NTB)

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.