Bergens ordfører tapte nominasjonskamp

Kommunevalget 2019. Roger Valhammer vant nominasjonskampen mot ordfører Marte Mjøs Persen i Bergen Ap.
Marte Mjøs Persen blir ordførerkandidat, men tapte kampen om den øverste plassen på Aps valgliste. Arkivfoto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Da stemmene var talt opp, sto Valhammer igjen med 87 stemmer mot Persens 65 og kapret dermed den øverste plassen på valglisten, skriver Bergens Tidende. Han blir dermed partiets byrådslederkandidat ved høstens valg.

– Å få æren av å stå på topp på denne listen, det er stort, sa Valhammer i sin tale.

Valhammer roste både partiet og Persen for hvordan de hadde håndtert situasjonen med en delt innstilling etter at Harald Schjelderup valgte å ikke ta gjenvalg. Han strakte også ut en hånd til motkandidaten.

– Jeg gleder meg enormt til å drive valgkamp sammen med deg, Marte, sa Valhammer ifølge Bergensavisen.

Persen vedgår at hun er skuffet over resultatet, men at hun ikke har tenkt å trekke seg.

– Mitt politiske engasjement slutter ikke her. Det strekker seg langt ut over denne valgperioden, sa ordføreren, som fikk andreplassen på listen og dermed er partiets kandidat til vervet hun allerede besitter.

(©NTB)

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.