Tolga-ordfører: – Oppriktig lei meg

Styring. Tolga-ordfører Ragnhild Aashaug er lettet over at granskningen ikke viser misbruk av systemet fra kommunens side. Men hun forstår godt brødrenes frustrasjon.
Ordfører Ragnhild Aashaug i Tolga kommune er oppriktig lei seg for situasjonen Holøyen-brødrene har havnet i, men er lettet over at rapporten viser at kommunen ikke har misbrukt systemet. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

– Jeg er oppriktig lei meg for den situasjonen brødrene har havnet i, og forstår godt deres frustrasjon og fortvilelse. Jeg håper granskingsrapporten gir dem svarene de trenger for å gå videre, sier Aashaug i en pressemelding.

Etter at granskningsrapporten av Tolga-saken mandag ble overlevert til kommunalminister Monica Mæland (H), kommenterte Aashaug funnene på et pressetreff i Oslo.

Ordføreren understrekte at kommunen har vært opptatt av å snu hver stein i saken og har bidratt med nødvendig dokumentasjon.

– Vi er lettet over at granskingen bekrefter at vi ikke har misbrukt systemet. Det er godt både for brødrene, kommunen og alle innbyggerne i Tolga. Saken har vært tung både for de involverte og for lokalsamfunnet, sier Aashaug.

Videre viser Aashaug til at det ble gjort en administrativ feil hos kommunen fra 2010 ved at to diagnoser med ganske lik ordlyd ble forvekslet.

– Det beklager vi overfor alle de involverte. Vi skal i vår oppfølging sikre tilstrekkelige rutiner for at dette ikke skjer igjen, sier Aashaug.

Hun legger til at kommunen setter pris på granskningskomiteens grundighet, i tillegg til at den har vært både nøytral og utført av personer med fagekspertise på området. Hun lover at rapporten vil bli brukt for å endre kommunens rutiner.

 

(©NTB)

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!