Vikens hovedkvarter skal bygges i Sandvika

Regionreform. Det nye storfylket Viken skal bygge sitt fylkesbygg i sentrum av Sandvika i Bærum. Dette er nå vedtatt av fellesnemnda i Viken.
Fylkesmannsembetene i Østfold, Oslo og Akershus og Buskerud ble slått sammen 1. januar i år.

Politikerne hadde tre alternativer til plassering av administrasjonen, ett på Lysaker og to steder i Sandvika, og valgte å gå for alternativet i Sandvika sentrum, melder NRK.

Forslaget fra SV og Sp om å utsette saken ble nedstemt i det lukkede møtet torsdag.

Området er Leif Tronstads plass, bare ett minutt å gå fra Sandvika buss- og togstasjon. Tomten består i dag av en parkeringsplass og en bygning med en dagligvarebutikk.

En av årsakene til at dette ble førstevalget er, ifølge NRK, at dette er det eneste av de tre alternativene hvor Viken blir eneeier av hovedkontoret.

Etter det NRK erfarer, blir prislappen på tomt og nytt bygg mellom 840 og 960 millioner kroner, avhengig av hvor mye av tomten som skal utnyttes. I tillegg kommer moms.

Storfylket Viken, som vil bestå av de fire nåværende fylkene Oslo, Akershus, Buskerud og Østfold, blir etablert 1. januar 2020 og vil strekke seg fra Halden til Hardangervidda.

 

 

 

(©NTB)

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.