Ber yrkesfaglærere videreutdanne seg

Skole. Bare 53 prosent av matematikklærerne på yrkesfag har både formell fagkompetanse og pedagogisk kompetanse. Nå skal alle yrkesfaglærere få tilbud om videreutdanning.
Lærere på yrkesfag skal fra høsten av kunne få stipend for å ta videreutdanning. Akrkivfoto: Øyvind Aukrust.

– Vi ser at det er ganske stor forskjell på den formelle kompetansen på lærere på yrkesfag og på studiespesialiserende, og vi ønsker å rette på dette. Søknadsfristen er 1. mars, og vi håper fylkeskommunene tar sitt ansvar og legger til rette for at lærere kan søke, sier statssekretær Tom Erlend Skaug (H) i Kunnskapsdepartementet. 

Det er i matematikk det er størst forskjell mellom studieforberedende og yrkesfaglige utdanningsprogrammer når det gjelder lærernes kompetanse. Bare 53 prosent av matematikklærerne på yrkesfag har både formell fagkompetanse og pedagogisk kompetanse. Tilsvarende gjelder det 79 prosent av matematikklærerne på studieforberedende utdanningsprogrammer. 

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.