Enda et helseselskap saksøkes av ansatte

Jus. Samtidig som rettssaken mot det private helseselskapet Aleris går sin gang, har tre av Fagforbundets medlemmer gått til søksmål mot Heimta Vitale.
Advokat Kjetil Edvardsen representerer saksøkerne. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

De tre medlemmene har vært leid inn som selvstendig næringsdrivende, men mener de skulle vært fast ansatt som ordinære arbeidstakere, skriver Dagsavisen (abonnement).

– Jeg mener helt klart at dette er vanlige arbeidstakere, sier advokat Kjetil Edvardsen, som representerer både de tre som har saksøkt Heimta, og de 24 som har saksøkt Aleris.

Også i Aleris-saken har omsorgsarbeidere ment de skulle vært fast ansatte, men kun blitt tilknyttet selskapet som selvstendig næringsdrivende.

– Det finnes ganske mange oppdragstakere rundt i Norge som burde følge med på det som skjer i domstolen om dagen, sier Edvardsen, som ikke utelukker at flere lignende søksmål kan komme.

Samtlige av de tre i Vitale-saken krever 500.000 kroner hver i etterbetaling. En av dem krever fast ansettelse.

(©NTB)

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.