Siste frist for å foreslå Årets kommuneprofil 2018

Kommuneprofilen. I dag har du siste mulighet til å foreslå hvem du mener bør bli Årets kommuneprofil 2018.  
Sjefredaktør Britt Sofie Hestvik i Kommunal Rapport overrekker Sven Tveits karikatur som synlig bevis på at rådmann Andreas Chr. Nørve er Årets kommuneprofil 2017. Foto: Tone Holmquist

Mot slutten av hvert år inviterer Kommunal Rapport leserne til å være med å kåre Årets kommuneprofil. Du kan foreslå kandidater og senere stemme fram vinneren.

Send ditt forslag, med en kort og konkret begrunnelse i tråd med kriteriene til kommuneprofilen@kommunal-rapport.no.

Dette er kriteriene for Årets kommuneprofil:

Prisen kan gå til politiske, administrative og faglige ledere i kommuner, fylkeskommuner og kommunale selskaper som har utmerket seg i løpet av det siste året – og gjerne over flere år.

Han eller hun må ha vist lederskap utenom det vanlige. Lederne må ha bidratt spesielt til å utvikle tjenestene, lokaldemokratiet eller lokalsamfunnet.

Konkret kan de for eksempel ha oppnådd spesielt gode resultater, innført innovative løsninger eller arbeidsmåter, taklet en vanskelig situasjon godt, startet en viktig debatt, styrket kommunens omdømme eller oppnådd politisk gjennomslag nasjonalt.

Vil løfte fram det positive

Blant de foreslåtte kandidatene vil Kommunal Rapports redaksjon velge ut seks finalister. Disse presenteres i ukeavisa og nettavisa 29. november. Samtidig går startskuddet for leseravstemningen som vil pågå fram til 6. desember.

Med Årets kommuneprofil ønsker Kommunal Rapport å gi spesiell oppmerksomhet til det positive som skjer i kommunesektoren – og personene som står i spissen for det.

– Kommunal Rapport skal ha et kritisk blikk på beslutningstakerne i Kommune-Norge. Det forhindrer ikke at vi løfter fram de dyktigste, sier sjefredaktør Britt Sofie Hestvik.

Rådmann Andreas Chr. Nørve i Vanylven ble Årets kommuneprofil 2017. «Han sørger for lett tilgjengelig informasjon til politikere og innbyggere og har bidratt til å utvikle lokalsamfunnet med alt fra varslingsrutiner til fiber til alle», het det i juryens begrunnelse.

Årets vinner blir offentliggjort 7. desember, og blir intervjuet i årets siste ukeavis 20. desember.

Vinneren får en karikaturtegning som synlig bevis på utmerkelsen og blir en av Kommunal Rapports faste kronikører i 2019.

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!