Snevre rammer for hva domstolene kan overprøve

Bernt svarer. Kan en kommune gå til sak mot staten for å få omgjort et delingsvedtak? 
Jan Fridthjof Bernt. Foto: Magnus Knutsen Bjørke

SPØRSMÅL: To kommuner ønsker å slå seg sammen, Stortinget vedtar i stedet å dele den minste slik at en del av den minste kommunen overføres i til en annen nabokommune. Kommunaldepartementet foretar deretter den nøyaktige grensefastsettingen i tråd med dette. Den andre nabokommunen er ikke fornøyd med delingsvedtaket som er gjort, og vurderer å saksøke staten. Kan den det?

 

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.