Fylkesordførere raser mot veirapport

Regionreform. Fylkesordførerne er svært kritiske til beregningene av hvor mye tid som går med til veiadministrasjon i en ny rapport. Fylkesordfører vil ha leverandører tidligere inn i prosessene, om fylkene får overta ansvaret.
- Vi ønsker å forbedre prosessene ved å ta inn leverandører tidligere i prosessen, for å la dem delta i utformingen av løsningene, for så å dele gevinsten med dem, forklarer Trøndelag-ordfører Tore O. Sandvik (Ap). Arkivfoto

Onsdag la Statens vegvesen fram utredningen Fra sams og samling, hvor de vurderer konsekvensene av Stortingets vedtak om å overføre administrasjonen av fylkesveiene til fylkeskommunene som en del av regionsreformen. I dag står Statens vegvesen for både administrasjon av fylkesveier og riksveier, gjennom ordningen som kalles sams vegadministrasjon. 

Som navnet på rapporten tilsier mener Vegvesenet at fylkesveioppgavene bør forbli hos dem. Alternativet, mener de, er risiko for kraftig økte kostnader og dårligere kvalitet i gjennomføringen av oppgavene. Rapporten er nå på høring, med frist 22. juni

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om
Emner

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.