- Ny æra i kommuneøkonomien

Økonomi. Det blir trolig ikke noen resultatfest for kommunene i år, ifølge eksperter på kommuneøkonomi.
Kommunene må innstille seg på lavere inntektsvekst, mener økonomiprofessor Lars-Erik Borge. Illustrasjonsfoto: Magnus Knutsen Bjørke

– Det er for så vidt en ny æra i kommunesektoren. Sannsynligvis vil man ikke ha den samme merskatteveksten og like gode driftsresultat i kommunesektoren. Det vil trolig bli en litt mindre romslig kommuneøkonomi, sier økonomiprofessor Lars-Erik Borge ved NTNU til Kommunal Rapport.

Borge, som også er leder av Teknisk beregningsutvalg, påpeker at det legges opp til en relativt lav vekst i inntektene fra staten. Delvis på grunn av betydelig merskattevekst de to siste årene. Det er i tillegg en annen faktor som trekker i retning av et svakere driftsresultat i kommunesektoren:

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.